Andrew Garfield - INFO

21. july 2012 at 21:15 |  BIOGRAPHY STARS

↓ Andrew Garfield - INFO ↓




Věk: 28
Narození: 20.8.1983
Los Angeles, Kalifornie, USA
Znamení: lev
Výška: 183 cm
Rodné jméno: Andrew Russell Garfield
Národnost : americká

životopis

Životopis (biografie) / Informace:
Andrew Garfield se narodil v Los Angeles v Kalifornii. Jeho matka je Angličanka z Essexu a otec je Američan. Jeho rodina se přestěhovala do Anglie když mi byli 3 roky. Jeho otec Richard byl hlavní trenér v plaveckém klubu v Guildfordu. Jeho matka dělala asistentku na zdravotnické škole. Andrew byl vychován v Surrey a několik let dělal gymnastiku. Navštěvoval The Priory School a později City of London Freemen's School. Dále studoval na Central School of Speech and Drama, kde promoval v roce 2004.

Ve čtrnácti letech začal navštěvovat kurzy herectví na Guildfordu. V roce 2004 vyhrál cenu MEN Theatre Award. V roce 2005 debutoval v britské televizi ve filmu Sugar Rush. V roce 2007 se objevil v dramatu Lions for Lambs, kde hraje amerického studenta.

V roce 2007 hrál v historickém snímku Králova přízeň. V roce 2009 si zahrál ve filmu Imaginárium Dr. Parnassepo boku Johnnyho Deppa, Juda Lawa a Heatha Ledgera. V tom samém roce nafotil fotky na obálku časopisu Vogue. V roce 2010 si zahrál jednu z hlavních postav ve filmu Never let me go, kde hrál po boku Carey Mulligan a Keiry Knightley. Film byl natočen podle knižní předlohy spisovatele Kazuo Ishiguro.

Také si zahrál ve filmu do režiséra Davida Finchera The Social Network.
Díky filmům, ve kterých hrál, byl několikrát nominován na prestižní ocenění.
V roce 2012 se na Andrewa můžeme těšit ve fillmu The Amazing Spider-Man, kde hraje právě Petera Parkera.

Jeho hvězda pomalu a jistě stoupá a po roce 2010, se na něj určitě můžeme těšit v několika nových filmech, kde nás bude znovu okouzlovat svým hereckým talentem.

filmografie


2012 - The amazing Spider-man ... Peter Parker / Spider-Man [28]
2010 - Já jsem tady ... Sheldon [26]
Neopouštěj mě ...Tommy [26]
Sociální síť ...Eduardo Saverin [26]
2009 - Imaginárium dr. Parnasse ... Anton [25]
Red Riding: in the year of our lord 1974 ...Eddie Dunford [25]
2008- Králova přízeň ...Francis Weston [24]
2007- Hrdinové a zbabělci ...Todd Hayes [23]
Ten kluk...Jack Burridge [23]
2005- Pán času (TV seriál) ...Frank


 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 Mossi N lalege Mossi N lalege | Email | Web | 17. june 2017 at 4:07 | React

You can depend on his promise to help. He’s a man of his word.

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Reklama
THANKS..GOOD BYE