Alex Pettyfer - INFO

8. january 2013 at 20:25 |  BIOGRAPHY STARS

Alex Pettyfer - INFO




Věk: 22
Narození: 10.4.1990, Stevenage, Hertfordshire, Anglie, UK
Znamení: beran
Výška: 178 cm

ŽIVOTOPIS


Alexander Richard Pettyfer (narozen 10. dubna 1990) je anglický herec. Syn herce a někdejší modelky. Role Alexe Ridera ve filmu Stormbreaker nebyla jeho první rolí. Film byl celosvětově uveden v roce 2006. Jeho filmové role má na starosti agentura PDF. Modelingovou práci zařizuje Select model management.
Alex Pettyfer se narodil ve Stevenage, Hertfordshire jako syn Richarda Pettyfera a bývalé modelky Lee Robinson (známé pod jménem "Lee Ireland" ) má nevlastního bratra Jamese Irelanda, mladého tenistu, jehož otcem je Michael Ireland, vývojový projektant. Matku mají společnou.

Kariéra


Pettyfer se stal modelem, když mu bylo sedm let. Pózoval pro společnosti jako je Gap a po setkání s Ralphem Laurenem pro obchodní dům s hračkami v New York City. Také natočil několik reklam na jogurty. Svou první reklamu natočil, když mu bylo šest. Navštěvoval Twickenhamovu přípravku v Hamptonu a později Mall, malou soukromou školu v Twinskenhamu, kde jako student účinkoval v různých hrách. Jednou z nich byla i role Willyho Wonky ve hře Karlík a továrna na čokoládu.
V roce 2005 po ukončení své kariéry modela udělal svůj profesionální debut v britské televizi. Ztvárnil hlavní roli Toma Browna v projektu Tom Brown's schooldays. Za tuto roli obdržel kladné recenze. V červnu 2005 byl vybrán pro roli ve filmu Stormbreaker (natočeno podle knihy od Anthony Horowitze), kde měl ztvárnit Alexe Ridera, šestnáctiletého špióna. Tato jeho zatím největší role ho vynesla na výsluní. Na konkurz se přihlásilo 500 lidí. Pettyfer se rozhodl pro tento film, i přes to, že měl hrát hlavní roli ve filmu Eragon. Hlavním důvodem, proč zavrhl roli Eragona, byl fakt, že Stormbreaker se natáčel ve Velké Británii, zatímco Eragon v České republice. A navíc Pettyfer má strach z létání. Stormbreaker měl premiéru 21. července 2006 ve Velké Británii, 6. října 2006 ve Spojených státech a 10. října 2006 v České republice.
Autor jedné recenze uvádí, že hraje s "vroucí intenzitou", i když jiný poznamenal, že "není dostatečně uvolněný, jak by měl herec být". Podle médií z něj film měl udělat "idola náctiletých". Pokud se budou natáčet další díly, Pettyfer roli nevezme, protože je už příliš starý.

Osobní život


Sám sebe popisuje jako "diletantského atleta". Bydlí ve Windsdoru, Berkshire, a chodí na Shiplake Collage blízko Henley-on-Thames v Oxfordshire a na Lambrook Haileybury v Bracknellu. Millfieldu školu v Somersetu opustil, aby mohl chodit na dramatickou školu. Školu dokončil po 11ti letech v červenci 2006.
V dětství měl problémy s ledvinami. Hrál Willyho Wonka ve školním představení Karlík a továrna na čkoládu.
Navštěvoval Millfield School - jednu z největších a nejprestižnějších soukromých škol v Anglii.
Na gymnázium chodil do prestižní internátní školy Shiplake College v Henley-on-Thames. O prázninách bydlel s rodinou v centru Windsoru v Brkshire, kde žije jeho matka a nevlastní otec Michael Ireland posledních šest let. Má také nevlastního bratra Jamese Irelanda, který se narodil v roce 1993 a je talentovaným tenistou.
Autor Stormbreakera - Anthony Horowitz - psal filmovou roli přímo pro něj, poté co ho viděl v impozantním televizním představení Tom Brown's Schooldays v roce 2005. Stormbreakera, film o mladém špiónovi MI5 točil jako 15tiletý.
Když zrovna nepracuje, rád lyžuje, baletí, tancuje nebo hraje hokej.
Po natáčení se s nikým ze školy o filmu nebavil, protože Ewan McGregor, jeho kolega z práce, mu poradil, aby nemíchal svůj osobní život s profesním. Pettyfer je rozhodnut, že opustí školu a bude se naplno věnovat své herecké kariéře, stejně tak studiu na dramatické škole. Jak říká: "Jak jednou vyjdete ven, pracujete ve skutečném světě a pak se vrátíte do školy, připadá vám to jako hřiště a už chcete zůstat navždy venku."

Filmografie

Bez kalhot / Magic Mike (2012) role: Adam
In Time (2011) - role: Fortis
Beastly (2011) - role: Kyle
NOW (2011) - role : Fortis
I Am Number Four (2011) - role: Number Four ( Daniel, John )
Tormented (2009) role: Bradley
Wild Child (2008) role: Freddie
Stormbreaker (2006) role: Alex Rider
Tom Brown's Schoolda ... (2005) role: Tom Brown




 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 Ремонт холодильников lalege Ремонт холодильников lalege | Email | Web | 28. april 2017 at 13:31 | React

I got mixed up, went the wrong way and got lost.

He can’t fix anything, he’s all thumbs.

2 Ремонт холодильников lalege Ремонт холодильников lalege | Email | Web | 9. may 2017 at 17:52 | React

You need to brush up on the tenses.
Cheer up!

3 Mossi N lalege Mossi N lalege | Email | Web | 18. june 2017 at 16:45 | React

After her death, he left town for good.

4 Took F lalege Took F lalege | Email | Web | 16. july 2017 at 2:13 | React

Stop reading, it will do for now.

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement
THANKS..GOOD BYE