Jamie Campbell Bower - INFO

29. september 2013 at 18:10 |  BIOGRAPHY STARS

Jamie Campbell Bower - INFO


Herec, zpěvák, model


Věk: 24

Narození: 22. 11. 1988, Londýn, Anglie

Znamení: štír

Výška: 183 cm


Životopis

Jamie Campbell Bower (* 22. listopadu 1988 v Londýně, Spojené království) je britský herec. Jeho nejznámější role je Antohny Hope ve filmu Sweeney Todd a Caius Volturi ve filmu Stmívání.

Jamie pochází z Londýna. Původně byl členem National Youth Music Theatre. Navštěvoval Bedales school. Jedná se o zatím méně známého herce.
Působí také jako zpěvák a kytarista ve skupině The Darling Buds.
Byl zasnouben s herečkou Bonnie Wrightovou.

Kariéra
Svoji kariéru herce začal když ho rodinná přítelkyně Laura Michelle Kelly zavedla k jejímu agentovi.
V roce 2009 dostal roli Caiuse ve filmu The Twilight Saga: New Moon (Nový měsíc), což je druhé pokračování úspěšné ságy Stmívání.
V roce 2010 začne natáčet sedmé pokračování Harryho Pottera. Zahraje si mladou verzi Gellerta Grindelwalda (temný kamarád Albuse Brumbála z mládí). Zahraje si i v osmém filmu roku 2011 (poslední díl, Harry Potter a relikvie smrti, byl rozdělen na dva díly).V roce 2011 si zahrál v seriálu Camelot a v roce 2012 začal natáčet film The Mortal Instruments: City of Bones, kde si zahraje hlavní roli po boku Lily Collins

Filmografie

  • 2007 The Dinner Party (TV, Douglas)
  • 2007 Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet sreet (Antony Hope)
  • 2008 RocknRolla (Rocker)
  • 2008 Oorlogswinter (Jack)
  • 2008 The Prisoner (Number 11-12)
  • 2009 The Twilight Sága: Nový měsíc (Caius)
  • 2010 The Twilight Sága: Zatmění (Caius)
  • 2010 Harry Potter a relikvie smrti, I. část (Gellert Grindelwald)
  • 2011 Harry Potter a relikvie smrti, II. část (Gellert Grindelwald)
  • 2011 Anonymous (young Edward De Vere - Earl of Oxford)
  • 2013 The Mortal Instruments: City of Bones (Jace Wayland
 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 Ремонт холодильников lalege Ремонт холодильников lalege | Email | Web | 28. april 2017 at 14:23 | React

I lost my way. Can you help me?

I was about to leave when you called.

2 Ремонт холодильников lalege Ремонт холодильников lalege | Email | Web | 9. may 2017 at 18:44 | React

I lost my way. Can you help me?
Don't worry. Everything will be all right.

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement
THANKS..GOOD BYE